Roasty-Boss kestävä monikäyttöinen grilli
Avotulella grillatessa saa parhaan maun
Olen jo pitkään kaivannut grillaukseen tarpeeksi isoa, kestävää ja monikäyttöistä grilliä, joka kestäisi Suomen vaihtelevissa säissä. Toiveideni grilliä ei kuitenkaan ollut saatavilla, joten me Kiramilla päätimme valmistaa sellaisen. Roasty Boss -grillissä syntyy paras maku, sillä siinä voi käyttää puita sekä hiiliä.
Usein lämmönsäätö on hiiligrilleissä hankalaa, joten päätimme ratkaista senkin ongelman. Roasty Bossissa grilliritilää pystyy helposti siirtämään suhteessa tulipesään nopean lämmönsäädön takaamiseksi. Halusin samasta syystä grilliin myös ritilän portaattoman korkeudensäädön. Roasty Bossissa ritilä on kaksinkertainen, jotta sitä voi käyttää kalahalsterina ja ritilän voi kallistaa halstrausasentoon. Grilli on myös tarpeeksi suuri, jotta siinä voi kerralla grillata ruuat isollekin porukalle.
Roasty Boss -grilli ja Roasty Boss -pata ovat Suomessa valmistettuja corten-terästuotteita, jotka kestävät kaikenlaisissa sääolosuhteissa. Teräksen pintaan muodostuu tiivis oksidikerros, joka patinoituu ruosteen sävyiseksi. Oksidikerros suojaa terästä ja estää korroosiota pääsemästä syvemmälle, mikä tekee tuotteista säänkestäviä.
Keittiömestarilta vinkkejä
Roasty Boss -grillimme oli testissä kokkimaajoukkueen jäsenellä, keittiömestari Jesse Söderlundilla. Hänen mielestään avotulella tehtyjen ruokien makua ei voita mikään – tärkeää on myös avotulen luoma täysin erityinen tunnelmansa. Olen siitä Jessen kanssa ihan samaa mieltä.
Jessen mukaan Roasty Bossissa parasta on se, että se on tarpeeksi iso, joten siihen mahtuu paljon raaka-aineita kerralla ja siitä saa hyvän ja tasaisen lämmön, kun liikuteltava ritilä auttaa lämmön säätelyssä.
Kyselin Jesseltä muutamia vinkkejä avotulella kokkaamiseen. Hän listasi mm. seuraavat:
- kun hiillos alkaa muodostua, on sitä hyvä tasoittaa grillin pohjalle, jotta saa tasaisen lämmön
- jos haluaa nopeasti paahtaa jotain, niin kannattaa hyödyntää liekkejä ennen kuin hiillos muodostuu
- erilaisia puulaatuja, lehtiä tai yrttejä tuleen lisäämällä saa aikaan erilaisia makuja ruokiin – kannattaa ehdottomasti kokeilla!
- avotuli tuo myös tunnelmaa, joka on yksi tärkeä elementti kokkaamisessa
Alta voit vielä kurkata Jessen herkulliset reseptit. Lisää reseptejä saat pienestä reseptikirjasta, jonka annamme kaikille Roasty Boss -grillin ostajille.
Käy kurkkaamassa myös Facebook-sivumme!
Lue lisätietoja Roasty Boss-ulkotulesta.
Mukavaa grillailukesää!
Terveisin,
Mika Rantanen, toimitusjohtaja
Mango-chiliglaseerattua kokonaista kevätkananpoikaa
Kuusi kanaa kuudelle hengelle
Kokonaisia kevätkananpoikia
Marinadi:
4 kpl mangoa
1 kpl punaista chiliä
1 dl soijaa
2 rkl kanafondia
4 oksaa korianteria
1 kpl valkosipulinkynsi
- Kuori mango ja ota hedelmäliha talteen.
- Poista chilistä siemenet ja valkosipulista kuoret.
- Laita marinadiainekset tehosekoittimeen ja sekoita.
- Hiero marinadia kanoihin, mausta suolalla ja grillaa kanoja kokonaisena. Hiero välillä lisää marinadia päälle.
- Lopussa halkaise kokonaiset kanat ja grillaa vielä vähän aikaa.
Chiliöljyllä paahdetttuja bataatteja
Kymmenelle hengelle
1,5 dl rypsiöljyä
1 kpl punainen chili
1 kpl valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
2 kpl bataatteja
- Kuori ja leikkaa bataatit 1 cm paksuisiksi kiekoiksi.
- Poista chilistä siemenet ja kuori valkosipuli.
- Laita rypsiöljy, chili, valkosipuli ja suola tehosekoittimeen ja sekoita punaiseksi öljyksi.
- Sekoita bataatit öljyssä. Säästä vähän öljyä esille laittoa varten.
- Grillaa kuumalla lämmöllä molemmilta puolilta niin, että bataatit saavat väriä.
- Penslaa vielä öljyllä juuri ennen esille laittoa.
Snickers-banaani
Kuudelle hengelle
6 kpl banaaneja
3 kpl Snickers-patukoita
- Laita banaani kuorineen leikkuulaudalle.
- Tee banaanin kylkeen viilto niin, että se alkaa ja loppuu 1 cm päässä banaanin päistä.
- Leikkaa Snickersistä pitkiä siivuja ja työnnä niitä banaaniin koko matkalle.
- Grillaa miedolla lämmöllä niin, että suklaa sulaa banaaniin.