Kiramin Iron Monster on jykevä paistorauta
Jykevä Iron Monster paistaa kerralla isomman porukan pihvit
Yksi tämän kesän Kirami-uutuuksista on valssiteräksestä valmistettu Iron Monster -paistorauta, joka toimii sekä grillinä että tulisijana. Grilliritilän ansiosta rautaa voi käyttää paistamiseen ja grillaamiseen. Iron Monster on markkinoiden suurimpia grillejä.
Iron Monsterin suuren paistoraudan etu on, että sen ympärille voi kerääntyä istumaan isommalla porukalla, ja jokainen mahtuu vaikka itse kokkaamaan oman ruokansa. Samalla Iron Monster toimii lämmittimenä ja tunnelmanluojana.
Grillin 80-kiloisen raudan keskellä on reikä, josta puut laitetaan sisään ja tuli sytytetään. Se on kuin valtava lämpöpatteri. Puugrillin paras puoli on se, että se toimii aina, kaikissa säissä. Paistorautaa ei tarvitse viedä myöskään talvella varastoon säilöön ja se on helppo puhdistaa. Se on kuin vanhanajan puuhella ulos siirrettynä, siinä voi myös keittää perunat.
Ruoste on uusi musta
Iron Monsterin kestävyyden ja rustiikkisen ulkonäön salaisuus on luja Corten-erikoisteräs. Teräksen pintaan muodostuu tiivis oksidikerros, joka patinoituu kauniin ruosteen sävyiseksi. Se myös suojaa terästä ja estää korroosiota pääsemästä syvemmälle, mikä tekee siitä säänkestävän. Tiesithän, että Iron Monster valmistetaan Suomessa.
Ajatus koko Outstanding by Kirami -sarjaan lähti siitä, että Corten-terästuotteita ei ole Suomessa tarjolla. Se sopii materiaalina mielestäni loistavasti juuri näille leveysasteille, jossa sääolot ovat vaihtelevat. Corten kestää kaikenlaisissa säissä.
Iron Monster grilliä ja erikseen Iron Monster -paistorautaa (jonka voi osataa lisävarusteeksi Roasty Boss grilliin) myydään Kiramin verkkokaupassa sekä hyvin varustetuissa rautakaupoissa.
Katso alta myös keittiömestari Jesse Söderlundin herkullinen resepti, jossa karitsan sisäfilee grillataan nopeasti Iron Monsterissa ja tarjoillaan tryffelinmakuisen creme fraichen ja hillottujen kasvisten kera.
Terveisin,
Mika Rantanen
KARITSAN SISÄFILEE
500 g karitsan sisäfileetä
- Poista karitsan sisäfileestä kalvot
- Paahda kuumalla grillilevyllä fileitä vain 30 sekuntia per puoli
- Mausta suolalla ja pippurilla ja anna vetäytyä ennen leikkaamista pari minuuttia
- Tarjoile tryffeli creme fraichen ja hillottujen kasvisten kera
TRYFFELI CREME FRAICHE
150 g ranskankermaa
2 ml tryffeliöljyä
suolaa
mustapippuria
- Sekoita kaikki ainekset keskenään, ja vatkaa hieman, jotta saat rakenteen paksummaksi
HILLOTTUJA KASVIKSIA
2 kpl retiisi
2 kpl porkkana
50 g kantarelleja
50 g kesäkurpitsaa
Liemi:
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vettä
- Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi
- Kiehauta liemi
- Lisää kasvikset lämpimään liemeen ja anna maustua jääkaapissa